10 åring får nytt liv - klassisk restaurant i ny skepnad
23/8, 2008 kl. 11:51I mer än 10 år har Wok-restaurangen på Brunnsgatan på Söder serverat oss maträtter från olika delar av Asien. I samband med 10-årsjubileet aviserade ägaren Vanson Huynh, välkänd krogprofil i Gävle, att det var dags för hans fru Binh att ta över verksamheten. Och Binh bestämde sig snabbt för att det var dags för vissa förändringar. En totalrenovering av lokalerna har gjorts under sommaren och restaurangen har bytt namn till Bong Mai.
Stamgästerna kommer ändå att känna igen sig tror Van Son.
-Binh har ju varit huvudkock här redan under Wokrestaurangens tid, så maten kommer att hålla samma kvalitet som tidigare, säger Vanson med ett leende.
Och helt bortkopplad från Bong Mais verksamhet kommer han själv inte att vara heller.
-Vietnam börjar bli ett alltmer populärare resmål bland svenskar, så jag kommer att hjälpa Binh med att anordna speciella vietnamesiska temakvällar där vi presenterar landet, kulturen och förstås maten för de Gävlebor som är nyfikna på landet, säger han.
En större invigning kommer att hållas i slutet på september, men Bong Mai har redan öppet för såväl lunch som middag.
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!