Bloody Mary
25/10, 2008 kl. 23:59Hatad och älskad.
Klassisk Bloody Mary
4 cl vodka
2 cl saft av citron
10-15 cl tomatjuice
Salt, peppar, sellerisalt, Tabasco,
worchestershiresås
eventuellt riven pepparrot
Garnering: selleristjälk, citron, alternativt pepparkant.
Börja med kryddorna worchestershiresås och 2-3 isbitar i ett highballglas. Tillsätt vodka och citron. Toppa sedan med god tomatjuice och rör om. Sätt i en selleristjälk och eventuellt en citron på kanten. Var försiktig med kryddningen, det är mycket bättre att ha i mer efter att du smakat av. Tillsätt även pepparroten om du tror att du kommer gilla det.
Bloody Mary skall vara perfekt som återställare men det är inget jag själv vågat prova.
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!