Med den nya versionen av BMW 8-serien förfinar BMW sina sportbilar i lyxklassen. Lansering börjar i mars 2022. På den svenska marknaden kommer kunder kunna välja på BMW M850i samt BMW M8 Competition, i tre respektive varianter: Coupé, Cabriolet och Gran Coupé, som var och en erbjuder sin egen unika tolkning av kombinationen sport och lyx. 

En av uppdateringarna är de nydesignade BMW-njurarna som nu kommer med ”Iconic Glow” som standard, vilket skapar ett extra uttrycksfullt intryck. Belysningen aktiveras så snart fordonet öppnas och kan slås på eller av manuellt av föraren. Bland nyheterna finns också fyra nya exteriörfärger: Skyscraper Grey metallic, San Remo Green metallic, M Portimao Blue metallic samt BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metallic. Den uppdaterade 8-serien har dessutom blivit ännu sportigare med de nya 19-tums M lättmetallfälgarna i dubbelekerdesign. Som tillval finns dessutom M-fälgar i 20-tumsformat. Invändigt märks bland annat den förstorade bildskärmen med touchfunktion, som vuxit från 10,25 till 12,3 tum, och som är optimerad för BMW iDrive.

BMW 8-serie Coupé förkroppsligar den klassiska tvådörrars karossformen, som följer BMW:s tradition av legendariska sportbilar, som blandar eleganta linjer med dynamiska köregenskaper. Coupé-modellen utvecklades dessutom parallellt med racerbilen BMW M8 GTE.

BMW 8-serie Cabriolet kombinerar sportig prestanda med den högsta nivån av exklusivitet samt chans att uppleva körglädjen med nedfällt tak. Bilens sufflett kan öppnas eller stängas automatiskt på 15 sekunder med en enkel knapptryckning.

BMW 8-serie Gran Coupé har extra utrymme och långdistansegenskaper, utan att tumma på sin typiska BMW-prestanda. Denna fyrdörrarsmodell har exceptionellt hög komfort även i baksätet för att vara en sportbil. Det är dessutom den enda modellen i sin klass som har utvecklats direkt från en tvådörrars sportbil (BMW 8-serie Coupé), vilket är nyckeln till bilens imponerande prestanda.

BMW M8 Competition är 8-seriens toppmodell från BMW M GmbH. Även den finns som Coupé, Cabriolet eller Gran Coupé, där varje karosstyp erbjuder ett alldeles eget uttryck av den M-typiska prestandan i den täta konkurrensen av sportbilar i lyxklassen. Gemensamt är att både drivlina och chassi är designat för extra känsloframkallande körglädje. Chassit är framtaget med kunskaper hämtade ur racingvärlden, och varje modell har en skräddarsydd design för att garantera dynamik, smidighet och precision i alla situationer. Precis som med BMW 8-serie Coupé har erfarenheter från utvecklingen av racerbilen BMW M8 GTE legat till grund.

Svenska priser:
BMW M850i xDrive Coupe: 1.312.200 kr

BMW M850i xDrive Cabriolet: 1.393.800 kr

BMW M850i xDrive Gran Coupe: 1.281.600 kr

BMW M8 Competition Coupe: 1.771.500 kr

BMW M8 Competition Cabriolet: 1.853.100 kr

BMW M8 Competition Gran Coupe: 1.740.900 kr

För mer information se www.bmwgroup.com

 

Artikeln är publicerad för motormagasinet.nu i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.