Energisnål och flexibel ljuskälla

Inga nya halogenlampor får produceras, men de som finns kvar får säljas. Den främsta orsaken till förbudet är den ökade efterfrågan på energieffektivitet. Du vinner många fördelar på att byta till LED spotlight. För det första är de extremt energieffektiva och energibesparingarna med LED spot kan bli 90 procent eller mer.

LED spot har en betydligt längre livslängd än vanliga glödlampor, vilket är väldigt positivt för plånboken. Det sparar även på avfallet och som pricken över i:et innehåller LED spotlight inget kvicksilver – således är de ett betydligt bättre val för miljön. En annan mycket positiv aspekt med LED spotlight är att de kan användas på ställen som är värmekänsliga. Spotlight lampor är väldigt flexibla då de även kan ge ett färgat sken.

Vilken LED spot ska jag välja?

Spotlight lampor finns i alla möjliga former. Du kommer garanterat att hitta de LED-lampor som passar just dina behov. LED spotlight finns i allt från varmvitt ljus till kallt ljus. Generellt kan man säga att de varmvita spotlight lamporna passar bäst i rum där du vill ha en lite mysigare och hemtrevligare belysning, medan det kallvita ljuset gör sig bäst i utrymmen där du vill ha ett mycket bra ljus, exempelvis i garage och förråd.

De smarta LED-lamporna finns för både inomhus- och utomhusbruk och många av dem kan även dimras. Allt för att du ska kunna anpassa ljuset efter just dina behov och din smak. I trädgården kanske du vill lysa upp något på ett effektfullt sätt och skapa ett vackert blickfång när mörkret faller eller lysa upp ingången på ett funktionellt och estetiskt sätt. LED-lamporna är dagens självklara val som sparar på så väl energi som miljö. De är även det smartaste ekonomiska valet.