Dinera mera
21/3, 2008 kl. 23:59Marcus Torgeir köksmästare på Opus by Esperanto berättar hur han gör för att finna inspiration till att laga mat när vintern fortfarande har greppet om våra sinnen i den tidiga våren. Marcus ger oss tips till den perfekta matlagnings texten och om berättar om varför fryst fisk inte är det samma som färsk.
För tro mig, med lite gott vin, god mat och framförallt, gott sällskap kan vilken grådassig mars-fredag-kväll bli en riktig höjdarafton!
Inget illa om pubertala tonårsförfester då även jag själv, kan tycka att det är det är skitkul, men jag kan tycka att det är trevligt att bryta mönstret med en mysig god middag i mellan åt, Det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att det skall vara en jätteuppstyrd bjudning.
Samla ihop 6-7 nära vänner, bunkra med stora mängder mat och dryck. Drick gott, ät gott och må bra! Slappna av från vardagsstressen och glöm micro-maten som hör till vardagen.
Varför inte börja redan på eftermiddagen med att gå och handla alla råvaror tillsammans? Ni kanske inte ens har bestämt er för vad ni ska laga… Bra!! låt er istället inspireras av kött-, fisk- och grönsaksdiskarna i butiken, nu när det inte finns så mycket inspiration att hämta utanför dörrarna.
Både Ica Söder och Ica Maxi har utan tvekan tillräckligt hög kvalitet och brett sortiment för att man skall kunna strosa omkring bland diskarna och få inspiration. På söder har dom ju till och med fiskbåten med färsk fisk och skaldjur torsdag till fredag. Glöm inte att färsk fisk och frusen fisk inte ens spelar i samma liga, det går inte att jämföra då strukturen i fisken bryts ner av iskristallerna som bildas, tänk på att detta även gäller kött.
Handla all mat, gå hem och sätt er ner och chilla, låt maten stå på köksbänken en stund, ta en fördrink eller varför inte ett glas champagne! Det är ju trots allt fredag, och viktigast av allt: Stressa INTE.
Dela upp er i tre grupper: förrätt, varmrätt och dessert. Varje grupp ansvarar för varsin rätt. Och åter igen, Laga mat drick gott och njut av varandras sällskap.
Eller känner ni kanske för en mer fartfylld kväll? då är det bara att byta ut middagen eller den sedvanliga förfesten mot ett hederligt Värdarna för delegerar ut till alla gäster att dom skall ta med sig en sorts canapé med tillhörande dryck. Då blir det mindre jobb för er, men ändå får ni god mat, god dryck och gott sällskap under lite festligare former, Och vem vet, kanske blev den planerade utgångskvällen helt plötsligt en oplanerad hemmakväll med fest in på småtimmarna.
Text : Marcus Torgeir
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!