Eld, Smak och Oas.
25/10, 2008 kl. 23:59-tre böcker, tre koncept, en box
Dessa är inte klassiska kokböcker med recept från pärm till pärm utan visar upp helhetsbilden från stjärnkrögaren Melker Anderssons fantastiska matvärld. Var och en av böckerna beskriver miljön och maten från tre av hans restauranger i Stockholm.
Eld 1; Grill
Här vakar kökschefen Åke Andersson över grillarna, den öppna elden och den goda stämningen. Det är alltid något nytt på gång. Vill man ta det lugnt slår man sig ner i ett av de trivsamma smårummen eller också njuter man av elden och tempot i det stora rummet. Bokens skribent Jens Linder är både kock och uppskattad matjournalist.
Smak 1; Restaurangen
Här är Jonas Ålund kökschef. Miljön är intim och man väljer maten efter kryddningen, exempelvis enbär, curry eller koriander. Bokens skribent Lisa Förare Winbladh är en välkänd matskribent och har medverkat i flera olika matprogram.
Oas 1; Fredsgatan 12
F12 spelar i en egen kategori. Miljön är elegant, maten modern och vinerna utvalda med omsorg. Här är Danyel Couet kökschef och delägare. Bokens skribent Håkan Larsson är en av Sveriges mest kända mat- och vinjournalister
Böckerna/boxen kom ut första gången 2006 men är minst lika aktuella idag som då. Finns på Bokias butiker och på http://bokia.adlibris.com/.
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!