En livsmedelsstrategi för svenska matens framtid
20/3, 2014 kl. 22:46De svenska livsmedelsproducenterna för en hård kamp för att kunna konkurrera med utländska konkurrenter på den svenska marknaden. Branschens intresseorganisationer kräver att de svenska producenterna måste kompenseras för de högre kostnader som orsakas av de hårdare regler som livsmedelstillverkningen måste följa i Sverige. Lagstiftningen släpar efter i andra länder och därför riskerar svenska producenter att konkurreras ut.
- Vi måste bli bättre på att ge livsmedelsproducenter bättre konkurrensvillkor och förbättra deras möjligheter till export, säger Ulf Berg.
Ulf Berg framhåller också att det är hög tid att arbeta fram en livsmedelsstrategi för den svenska matens framtid för att så ett frö för att få en växande landsbygd och nöjda konsumenter, god djurhälsa och förstklassiga livsmedel.
- I den debatt som arrangerades av LRF i Årsunda nyligen så var det tydligt att det är önskvärt från näringen att vi tar fram en svensk livsmedelsstrategi och därför är dagens besked mycket välkommet och kommer att göra många livsmedelsproducenter nöjda, säger Lars Beckman, riksdagsledamot (M) Gävleborg i en kommentar till Moderaternas ställningstagande.
Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industrigren sett till antalet sysselsatta - det finns alltså mycket att vinna på att säkra en framtida svensk livsmedelproduktion.
För mer information:
Ulf Berg (M) talesperson i landsbygdsfrågor
Tel. 070-250 43 40
Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg
Tel. 070-361 36 96
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!