Första sommaren på Vinkrogen
7/6, 2015 kl. 18:53Efter att ha ägnat alla sina yrkesverksamma år åt arbete inom restaurangbranschen hade de en gemensam dröm. Att öppna en egen restaurang. I oktober i fjol gick drömmen i uppfyllelse och paret Anders Mårdäng och Camilla Skoog kunde öppna Vinkrogen på N. Köpmangatan 12 i Gävle, f.d. Grekens tidigare lokaler.
– Våra gäster brukar bli glatt överraskade över våra möjligheter att kombinera god mat och dryck, berättar Camilla som är sommelier, fransk ord för vinspecialist, och utbildad på Restaurangakademien i Stockholm. Vi har redan fått många återkommande gäster och sällskap. Några brukar t.o.m ta tåget från Uppsala för att äta och umgås här.
Maten består av en meny som uppdateras med årstiderna samt en särskild delikatessmeny med ett 15-tal för säsongen aktuella rätter som gästerna kan beställa smakbitar av.
– Man väljer själv om man vill ha 5, 9 eller 15 rätter, förklarar köksmästare Anders som tidigare varit på bl.a. Söderhielmska Gården, Gysinge Wärdshus samt drivit Sjöbacken i Ockelbo. Det finns många restauranger i Gävle och där vill vi tillhöra det absoluta toppskiktet. Målsättningen är att vara en kvarterskrog där alla är välkomna men med en så pass hög standard att vi är med och sätter Gävle på matkartan.
Kundkretsen är både privatpersoner och företag från regionen. Mycket uppskattad i de nyrustade och fräscha lokalerna är hyllan med chambréet, en egen avdelning där större sällskap kan sitta ända upp till 20 personer runt samma bord.
– Nu ser vi fram emot sommaren där vi kommer att lansera vår sommarmeny den 1 juli, hälsar Anders. Så de som ännu inte hunnit prova vårmenyn har möjlighet till det också.
– För de som är intresserade av vin kan onsdagarna bli riktigt intressanta, hälsar Camilla. Då har vi ”Open Bottle Night” med ett och samma pris på alla våra öppnade viner. Har man tur så hittar man just sin favorit - eller en alldeles ny!
Ett betyg på att de redan lyckats bra är att de belönats med tre vinklasar av vinprovarorganisationen Munskänkarna vilket var bäst i Gävle tillsammans med Mathildas. Om gästerna är osäkra på vad de skall välja av så är restauratörerna överens;
– Låt oss ge er en kulinarisk upplevelse där kocken bestämmer maten och sommelieren bestämmer drycken.
För mer information se:
http://www.vinkrogen.se
https://www.facebook.com/vinkrogen.se
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!