I en tid då innovation och nätverkande är nyckeln till framgång, erbjuder företagarveckan en perfekt plattform för att både lära sig nytt och knyta värdefulla kontakter. Oavsett om du är en nystartad entreprenör eller en erfaren företagsledare finns det något för alla, med fokus på att erbjuda praktisk företagsnytta och konkreta verktyg för att stärka både verksamheter och det personliga ledarskapet.

Ett av årets teman är Gästriklands attraktionskraft som arbetsregion. Med den alltjämt ökande konkurrensen om kvalificerad arbetskraft är det avgörande för företag i regionen att förstå vilka faktorer som påverkar människors beslut att flytta eller stanna kvar. Detta lyfts fram i en workshop där de senaste insikterna från Talent City Index Sverige presenteras, med ett särskilt fokus på Gävle och Sandviken.

En av höjdpunkterna är också "Företagsresan" – en inspirationsresa för företagsamma individer där några av regionens framgångsrika entreprenörer delar sina berättelser. Förra årets succé, fylld med lärdomar och underhållning, är tillbaka och lovar att bli lika engagerande som tidigare.

På torsdagen bjuder den tidigare fotbollsdomaren och framgångsrike entreprenören Jonas Eriksson på sina insikter kring ledarskap och snabba beslut. Hans erfarenheter från både fotbollsplanen och affärsvärlden skapar en fascinerande koppling mellan lagspel, beslutsfattande och framgångsrikt företagande.

Teknikentusiaster kan se fram emot en diskussion om generativ AI och dess tillämpningar inom nyhetsbranschen. Bonnier News chefsarkitekt Magnus kommer att reda ut myterna kring AI och ge en realistisk bild av hur tekniken kan skapa affärsnytta utan att falla i fällan att betrakta den som ett magiskt verktyg.

Som företagare är det också viktigt att hålla koll på den egna ekonomin. Magdalena Kowalczyk, känd från bland annat TV4 Gladiatorerna och Lyxfällan, delar med sig av sina bästa tips för att få stenkoll på ekonomin. Med sin unika bakgrund inom både sport och ekonomi ger hon deltagarna handfasta råd som kan hjälpa dem att bygga upp en tryggare ekonomisk grund.

Slutligen avrundas veckan med en diskussion om Gävles ekonomiska framtid. Hur ser utsikterna ut för näringslivet i regionen? Vilka investeringar vågar vi satsa på? Här får vi ta del av analyser och framtidsspaningar från både näringslivet och kommunen.

Gävle-Sandviken Företagarvecka har blivit en årlig mötesplats för inspiration, utveckling och samverkan. Med ett brett och engagerande program finns det något för alla som är intresserade av att stärka företagandet i regionen. Så om du vill ta del av kunskap, knyta nya kontakter och bidra till att utveckla näringslivet i Gävle och Sandviken, är detta evenemanget du inte vill missa.

För mer information se:
https://www.gavle.se/kommunens-service/kommun-och-politik/samarbeten-projekt-och-arbetssatt/gavle-sandviken-foretagarvecka/