Helgens sjösättningsmeny på Axmar Brygga

Helgens sjösättningsmeny på Axmar Brygga

6/5 kl. 11:46

Nu i helgen 9-10 maj så firar vi årets sjösättningar med en specialkomponerad sjösättningsmeny. Vi bjuder på fördrink i form av den fräscha hallon, mynta och tonicdrinken som gjorde succé under valborg. Trevligt och tryggt med glest mellan borden, kösystem vid entréer samt stor uteservering om vädret tillåter. Middagsleverans till husbilen med 10 % rabatt på hela vårmenyn.

Sjösättningsmeny

Fördrink (alkoholfri)
Hallon, mynta och tonic

Eldad pilgrimsmussla
Ostronemulsion, krispig bläckfisk, flädergryn, äpple, salladslök

Ångad fjällröding
Skummad musselsås, blomkålscrème, gurka, kryddost, rom samt krossad potatis med gräddfil och kallrökt torsk

Crème brûlée
Marinerat äpple, yozo, kardemummaglass

497:- (ord. pris 593:-)

Öppettider i helgen
Läs vårmeny
Boka bord
https://axmarbrygga.se

Varmt välkomna hela helgen!

 

Om Axmar Brygga
Havskrogen Axmar Brygga är en restaurang med konferens- och festlokaler som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, i kulturhistoriskt intressanta Axmar bruk som grundades för snart 350 år sedan, närmare bestämt år 1671.

Med en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv erbjuder verksamheten gäster från både när och fjärran en unik kombination av kustatmosfär, naturreservat, vandringsmöjligheter och en välkomponerad meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och flera vegetariska alternativ.

Matgästerna kan sitta antingen på den inglasade bryggan eller inne i restaurangens trivsamma 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. Möjlighet finns också att sitta avskilt en trappa upp i den ombonade festvåningen med egen bar.
Sommartid hålls även den stora icke-inglasade delen av bryggan öppen där maten kan avnjutas under bar himmel till vågornas brus.
Inför julen serveras Axmar Bryggas vida omtalade och mycket populära skärgårdsjulbord. Det är något utöver det vanliga då det erbjuder alla klassiska rätter men även andra, i julbordssammanhang, egna mer exotiska specialiteter.

I den unika slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens- och festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd. Det är svårt att tänka sig en mer storslagen plats att förlägga sina högtidsdagar, konferenser, firmafester, representationsmiddagar eller nära och käras födelsedagar. Vid beställningar rymmer restaurangen 300 matgäster.

Det största egna konferensrummet rymmer 60 personer och i Axmar Hytta finns det plats för hela 180 personer med högtalaranläggning och möjligheter till bild- och filmvisning. I samarbete med lokala aktörer erbjuder man även historievandringar och Bed & Breakfast.

Restaurangen har även etablerat sig som en av Sveriges trevligaste och mest populära ställplatser för husbilar och i direkt anslutning till restaurangen finns det plats och servicemöjligheter för ett 40-tal husbilar.

För mer information se https://axmarbrygga.se

Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via Yodo News.

Leif Klövstedt

Leif Klövstedt

Axmar Brygga

Från Gävle, Gästrikland

Medlem och publicist i Yodo Network - effectplus.se

Samarbetar och driver i dagsläget Axmar Brygga tillsammans med Yngve Persson och Johan Björklund. Min bakgrund är tills störs...

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer