Nicolai Westman började arbeta vid Bodins bageri 2002, då som packare av brödet. Redan från början tyckte han att arbetet var roligt och ville gärna lära sig mer. Från att paketera bröd gick han vidare till att lära sig bageriet och ugnen vilket med åren givit en gedigen yrkesutbildning från grunden.

- Jag tror att jag sa redan första dagen att jag ville bli chef, berättar Nicolai. Jag kände att jag kommit helt rätt, var intresserad och ville lära mig mer och mer hela tiden.

Mats och Kerstin Ölander tog över bageriet och butiken efter Mats föräldrar och har drivit företaget i trettio år.

- Att driva ett bageri är inget åttatimmarsjobb, säger Mats Ölander. Man börjar arbeta någon gång mellan midnatt och klockan tre på natten fram till åtta, nio på morgonen. Efter att man bakat färdigt för dagen är det dags att ta tag i kontorsjobbet så arbetsdagen blir någonstans mellan tio och fjorton timmar. Men det är fortfarande roligt att baka och därför fortsätter jag att arbeta i bageriet. Nu vill vi ha mer fritid och därför är det helt rätt att sälja företaget nu och framför allt känns det väldigt bra att det är Nicolai och Paulina som tar över.

Mats har under alla år drivit Bodins Bageri tillsammans med sin fru Kerstin och Nicolai tar också över tillsammans med sin fru Paulina som blir ansiktet utåt mot kunderna med ansvaret för butiken.

- Jag tror inte att kunderna märkt att Bodins fått nya ägare och det är precis så vi vill ha det, säger Nicolai Westman. Vi kommer fortsätta att baka i samma anda som Bodins alltid gjort. Visst har vi visioner för framtiden men till att börja med kommer vi att fortsätta driva företaget precis så som det är idag. Att baka är ett riktigt hantverk, och bröd ska bakas med kärlek.

Text: Kristina Hellerstedt Sundin, foto: Per-Erik Jäderberg

Bildtext: Mats och Kerstin Ölander tackar alla kunder för fantastiska år och önskar Nicolai och Paulina Westman lycka till med Bodins bageri.