Sommarlunch på Tennstopet!
6/9, 2010 kl. 02:23Restaurang Tennstopet.
Med anor ifrån 1800-talet.
Jag var där med ett par bekanta och åt lunch häromdagen. Vi beställde in mustig köttgryta m. potatis, köttfärslimpa m. potatis & gräddsås samt en liten special beställning. Min väninna ville byta ut potatisen till fisken mot fetaost och grönsaker, vi blev glada när detta inte var några problem att ordna. Sedan hade de salladsbuffé och bröd som man plockar ihop själv ute i matsalen, vilket var både superfräsht och gott.
Köttgrytan hade ett fint upplägg, det var lagom mycket och gav en lite smak av porterstek, mycket god.
Men så till fiskspecialen. Det var jättesnällt att de bytte ut potatisen mot fetaost och grönsaker, och fisken var jättegod, men när min väninna frågade om hon kunde få en till bit fisk eftersom hon inte blev så mätt, vilket är vanligt när man utesluter GI, att man då ökar intaget av kött istället för att bli mätt, så fick hon till svar av personalen att ; nej, tyvärr, då spricker vår lunchbudget per portion.
För det första så låter det märkligt i mina öron att en bit fisk, som för övrigt är rätt billig fisk, skulle rasera hela deras lunchbudget. Sen även om så vore fallet så tycker jag att man inte svarar så, då man ändå lagt mer än det normala för en bit lunvh, dvs, 78 kr.
Vill man inte hellre ha en mätt och nöjd gäst än att räkna siffror så in i det minimala?
Kaffet efter maten var lite ljummet, och drar oxå ned det totala betyget på Lunchen på Tennstopet.
Men allt som allt, trevlig miljö, trevlig personal, god mat, fräsht.
En 3:a av 5 möjliga// Veronica
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!