"The Real Greek" lanserar meze för gourmetlystna Gävlebor
25/4, 2008 kl. 23:59Äta, dricka och umgås, det är meze, grekernas svar på tapas, antipasti eller hours d`oeuvre.
Självklart finns även klassiska grekiska rätter som lamm, mousaka och souvlaki på menyn.
- Till luncherna serverar vi även svensk husmanskost medan kvällsmenyn är mer genuint grekisk berättar Sara Lagnemyr, ny ägare av ”Greken” sedan en tid tillbaka.
Vasilios Chatzoudis, restaurangens tidigare ägare har sedan många år satt prägeln på Greken men hans roll nu under Saras regi är kökschef samt ansvarig för det grekiska konceptet.
Vasilios har tidigare drivit Piggys, Gefle Vapen & Mon Cherie och berättar att man självklart även erbjuder grekiska viner samt ölsorter till menyn.
– God mat och bra service står i fokus här på Greken säger Sara.
Prisvärda, smakliga rätter i "äkta" grekisk miljö med stor och inbjudande uteservering torde vara ett framgångsrecept inför sommaren.
Text och foto: Peter Ericson
Denna artikel är publicerad på Sverigemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!