“Ulrike Steiner kom till Axmar bruk 2016. Huset hon köpt var tomt. Med varsamhand skapades Axmar bruksbod gårdsbutik och B&B på övervåningen i huset. Nu hyllar gästerna hennes boende som “Sveriges mysigaste BB”. Frukosten är lokalproducerad och ekologisk med nyvärpta ägg från gården, nybakat bröd, egna marmelader, müsli och honung från egna bikuporna i engelska parken i Axmar bruk .Det hållbara och ekologiska genomsyrar hela verksamhet.

Nu finns sju rum och från 2022 är B&B samarbetspartners med STF. Hon hyr även ut ett konstverk som det går att bo i! Att samverka och utveckla är viktigt för Ulrike, hon är en förebild och väldigt god ambassadör för Axmar bruk och Jungfrukusten. Ulrike har tagit initiativet till att Axmar Bruk är en destination.
Tillsammans med andra entreprenörer vill de utveckla verksamheten 2023 bland annat med utomhus matlagning. Hon samarbetar även med andra entreprenörerna och föreningen Hyttan på bruket. Där Ulrike även sitter med i styrelsen.
Ulrike och hennes man Jan driver verksamheten tillsammans.
Foto: privat

Läs mer om Axmar Bruksbod och B&B här https://axmarbedandbreakfast.se/

Leader är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden. Med Landsbyggare vill vi skapa inspiration och gemenskap genom Landsbyggaredagar och att visa bilden av en kreativ landsbygd som sprudlar av drivkraft och liv. För dig som vill arbeta med Landsbyggare som koncept se www.landsbyggareguiden.se

Läs hela artikeln här
https://www.landsbyggare.se/gastrikebygden/arets-landsbyggare/?fbclid=IwAR2lvojBOyX3xsuIk2oNBoP4CfdPQ9GkZmOmWb5STFMZseTfaE1JKa5CaSw