Beskrivning av evenemanget:
Följ med på en resa genom naturens ljudlandskap, där träd, jord och växter får sina egna röster. Ljudkonstnären och forskaren Jacek Smolicki tar dig med på en akustisk upplevelse, där han använder olika tekniker för att fånga upp olika frekvenser, vilket ger dig chansen att lyssna på naturens subtila ljud. Genom avancerad mikrofonteknik som fångar ett brett spektrum av ljudvågor, förvandlas naturens vibrationer gradvis till ett komplext ljudlandskap. Upplev hur växterna "sjunger" och jorden "talar" och bli inspirerad. Under promenaden får du även höra en tidigare intern berätta om sina minnen från sin tid på Kåken, samt en biologs berättelse om trädgårdens arter.

Datum: 9 juni 2024
Plats: Mångfaldsgården vid Kulturhuset Kåken, Adress: Kålltorpsgatan 2, 416 52 Göteborg
Tid: 14.00-14.45 & 15.00-15.45

Citat från Jacek Smolicki, konstnär och forskare:
“Även i en miljö som verkar livlös och stilla pågår det liv. Ljud och lyssnande kan hjälpa oss att stämma in på denna outnyttjade värld och kanske utveckla en mer empatisk och omtänksam attityd till våra gemensamma, vardagliga miljöer.”

Citat från Bosse, tidigare intern:
"Allt jag tänkte på när jag satt där var att komma ut, man gjorde streck i kalendern varje dag och ville bara därifrån. Men Kåken var också min räddning, för jag var så nedgången. Där fick jag mat och tak över huvudet. Fast då var det hemskt och man var vansinnig på de som låste bakom mig."

Citat från Malin Goldkuhl, VD på Stadskupan:
"Rewilding handlar om att låta naturen återta sin plats i våra urbana miljöer. Genom att bjuda in naturen i staden skapar vi inte bara vackrare och mer hälsosamma livsmiljöer för oss människor, utan vi främjar också den biologiska mångfalden som är så viktig för vår planets framtid."

OBS! Evenemanget är gratis, begränsat antal platser – anmäl dig innan platserna tar slut.
I samarbete med Higab

För mer information, karta och anmälan, besök vår hemsida: https://stadskupan.se/ljudpromenad/
Kontaktperson: Malin Goldkuhl
Telefon: 0708 44 77 61
E-post: malin@stadskupan.se

Stadskupan främjar biologisk mångfald i urbana miljöer, i samarbete med företag och organisationer. Vi erbjuder en bredd av tjänster, från bisamhällen till mångfaldsodlingar med ängar, sandbäddar och insektshotell. Stadskupan är idag etablerade i Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg och Örebro. Genom våra insatser arbetar vi för en hållbar framtid och skapar en grönare stad som inkluderar alla.